Recept na cake pops

17 dubna, 2024 Od admin Off

Originální cukrovinky jsou také naší specialitou. Pojďte  se to s námi naučit a okouzlete tak své okolí. Tahle dortová lízátka se hodí téměř pro jakoukoliv příležitost. 

Navíc na našem e-shopu najdete většinu potřebných surovin a cukrářských potřeb. Anebo můžete rovnou navštívit naši prodejnu v Rožnově pod Radhoštěm.

Suroviny pro přípravu 

Korpus:

40g hladké mouky

25g cukru krupice

1 vejce

1 lžíce oleje

Krém: 

125g mascarpone

4 lžíce marmelády

Poleva: 

200g bílé čokolády

Lžička kakaového másla

Zdobení:

Máček, kuličky, cukrové motivy, sušené květy, čokoládové kousky

A jaký postup je třeba dodržet? 

  1. Nejprve si upečete korpus. Celá vejce s cukrem vyšleháte do husté pěny v případě, že máte robota. Pokud robota nemáte, šleháte pouze žloutky s cukrem a bílky zvlášť. Přidáte prosátou mouku a olej, vše opatrně zamícháte a nalijete do formy. Pečete na 170°C cca 20 minut.
  1. Vychladlý korpus rozdrobíte a přidáte mascarpone s marmeládou. Vše pořádně spojte a hmotu nechte alespoň půl hodiny v lednici
  1. Z hmoty vytvarujete kuličky o hmotnosti 25 g..
  1. Ve vodní lázni si pomalu rozpustíte čokoládu s tukem. 
  1. Na lízátka si připravíte tyčinky nebo papírová tenká brčka. Nejprve konec brčka/tyčinky namočíte do čokolády a až pak zapíchnete do kuličky. Potom už stačí je nechat zatvrdnout.
  1. A nejzábavnější část nakonec. 🙂 Kuličky namáčíte v rozpuštěné čokoládě s tukem a posypete připraveným zdobením (máčkem, kuličkami, barevným mixem, sušenými květy, prachem). 

Tip: Pokud máte brčka, hotové cake pops nechte zatuhnout v zavařovačce nebo sklenici, aby se nedotýkala. Pokud máte tyčinky zapíchněte je do polystyrenu.

Na našem blogu najdete i další recepty.

Rádi vám přinášíme stále nové tipy, tak nás nezapomeňte sledovat i na sociálních sítích

Jestli máte jakékoliv dotazy nebo třeba se jen chcete pochlubit svými výtvory v kuchyni, napište nám. 🙂

Váš tým Upečsi