Recept na cake pops
17 dubna, 2024Originální cukrovinky jsou také naší specialitou. Pojďte se to s námi naučit a okouzlete tak své okolí. Tahle dortová lízátka se hodí téměř pro jakoukoliv příležitost.
Navíc na našem e-shopu najdete většinu potřebných surovin a cukrářských potřeb. Anebo můžete rovnou navštívit naši prodejnu v Rožnově pod Radhoštěm.
Suroviny pro přípravu
Korpus:
40g hladké mouky
25g cukru krupice
1 vejce
1 lžíce oleje
Krém:
125g mascarpone
4 lžíce marmelády
Poleva:
200g bílé čokolády
Lžička kakaového másla
Zdobení:
Máček, kuličky, cukrové motivy, sušené květy, čokoládové kousky
A jaký postup je třeba dodržet?
- Nejprve si upečete korpus. Celá vejce s cukrem vyšleháte do husté pěny v případě, že máte robota. Pokud robota nemáte, šleháte pouze žloutky s cukrem a bílky zvlášť. Přidáte prosátou mouku a olej, vše opatrně zamícháte a nalijete do formy. Pečete na 170°C cca 20 minut.
- Vychladlý korpus rozdrobíte a přidáte mascarpone s marmeládou. Vše pořádně spojte a hmotu nechte alespoň půl hodiny v lednici.
- Z hmoty vytvarujete kuličky o hmotnosti 25 g..
- Ve vodní lázni si pomalu rozpustíte čokoládu s tukem.
- Na lízátka si připravíte tyčinky nebo papírová tenká brčka. Nejprve konec brčka/tyčinky namočíte do čokolády a až pak zapíchnete do kuličky. Potom už stačí je nechat zatvrdnout.
- A nejzábavnější část nakonec. 🙂 Kuličky namáčíte v rozpuštěné čokoládě s tukem a posypete připraveným zdobením (máčkem, kuličkami, barevným mixem, sušenými květy, prachem).
Tip: Pokud máte brčka, hotové cake pops nechte zatuhnout v zavařovačce nebo sklenici, aby se nedotýkala. Pokud máte tyčinky zapíchněte je do polystyrenu.
Na našem blogu najdete i další recepty.
Rádi vám přinášíme stále nové tipy, tak nás nezapomeňte sledovat i na sociálních sítích.
Jestli máte jakékoliv dotazy nebo třeba se jen chcete pochlubit svými výtvory v kuchyni, napište nám. 🙂
Váš tým Upečsi