Jak na narozeninový Ruby dort
12 května, 2024Tentokrát vám přinášíme recept na výborný dortík. Klidně ho můžete upéct někomu jako k narozeninám či výročí. Uvedené ingredience vám vystačí na přípravu dortu o průměru 20 cm.
Ingredience na krém:
600 ml smetany ke šlehání 33 %
250 g čokolády Ruby v peckách
125 g mascarpone
Ingredience na korpus:
80 g hladké mouky
20 g mandlové mouky
3 vejce
80 g cukru
2 lžíce oleje
citrónová kůra
1.V misce si odvažte Ruby čokoládu a smetanu ohřejte těsně pod bod varu. Jakmile je smetana horká, nalijte ji na pecky čokolády a nechte chvíli odstát. Následně rozmixujte tyčovým mixérem a zakryjte na potravinářskou fólií, kterou položte přímo na směs a dáme přes noc do lednice. Tento krém je dobré si připravit den dopředu.
2. Po minimálně 8 hodinách v lednici kdy směs odstála, ji vyšlehejte spolu s mascarpone na střední výkon, než se vám vytvoří pevný krém.
3. Připravte si korpus
Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si formu nebo ráfek.
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny. Přidejte olej a prosáté mouky, ideálně na dvakrát a pomalu zamíchejte stěrkou, aby nám těsto nekleslo. Přendejte do připravené formy a pečte asi 25 minut. I korpus je dobré připravit si den dopředu.
4. Sestavte dort
Vodorovně prokrojte korpus na dva pláty a vrstvěte krém, můžete naplnit i malinami nebo jahodami (výborná kombinace s Ruby čokoládou). Trošku krému si odeberte bokem na dodělání případných nedokonalostí. Dort dejte do lednice a nechte ho ztuhnout.
5. Výsledný dortík ozdobte ovocem, jedlými květy a našimi bronzovými hoblinkami.
Další recepty najdete na našem blogu.
Když budete mít jakékoliv dotazy, nebojte se zeptat a napište nám.
Nechte si chutnat. 🙂
Váš tým Upečsi